• Voordelen HOTBIN

  ✅ Geïsoleerde compostbak: Door de 50mm isolatiewanden van recyclebaar EPP blijft de HOTBIN warm en kan je 12 maanden per jaar warm composteren.

   Snel, warm en eenvoudig: De HOTBIN wordt 40-60C°. Hierdoor kan je binnen 30-90 dagen je eerste compost oogsten en is de HOTBIN 32x sneller dan traditionele koude composteer methodes.

  ✅ GFT én papier: Met de HOTBIN composteer je groente-, fruitschillen, (gekookte) etensresten, grasmaaisel, afval van je huisdieren, snoeiafval, karton, papier, koffieprut en nog veel meer!

  ✅ Gebruiksvriendelijk: Je hoeft de compost niet te keren en er is geen externe warmtebron nodig. Het is een 100% natuurlijk proces, waarbij micro-organismen de warmte creëren!

Uitleg HOTBIN (NL ondertiteling)

Composthoop, compostvat of HOTBIN?

Ben je ook klaar met jouw koude, stinkende en trage composthoop in de tuin?

Stel je voor: een handige compostbak die al jouw keuken- en tuinafval aankan en het hele jaar door werkt. Maak kennis met HOTBIN, een innovatieve compostbak uit het Verenigd Koninkrijk, nu beschikbaar in Nederland en België sinds 2024. Met zijn geavanceerde ontwerp en isolerende 50mm dikke wanden zorgt de HOTBIN voor snelle compostering, zelfs in koudere maanden. Dus zeg maar dag tegen gedoe en verwelkom een efficiëntere manier om compost te maken. Verwerk jouw afval tot compost eenvoudig en snel met de HOTBIN!

 • Foto HOTBIN uitvinder Tony Callaghan
 • Composteer (bijna) alles met een HOTBIN!

  Door de geïsoleerde wanden van de HOTBIN kan organisch afval binnen 30-90 dagen worden omzet in compost. Met temperaturen tussen 40 en 60 graden composteert het afval 32 keer sneller dan traditionele koude composttechnieken. Uitgevonden door Tony Callaghan in het Verenigd Koninkrijk, biedt de HOTBIN de mogelijkheid om vrijwel alles te composteren: keukenafval, tuinafval, papier, karton, en zelfs afval van huisdieren. Met deze innovatie wordt composteren duurzaam, leerzaam én leuk voor iedereen!

 • Het product is gewoonweg ongelooflijk.

  Ik ben absoluut verbaasd over hoe goed de compost is (en ook volledig geurloos) en hoe ongelooflijk gemakkelijk de bak te gebruiken is.

  - Chris Mathews

 • Het doet gewoon zijn werk!

  Een briljante methode voor een gezin om hun voedselafval aan te pakken. We gooien ALLES erin - vlees, gekookt, rauw, het verwerkt alles. Waarom doet niet iedereen dit?

  - Jo Henderson

 • Nog nooit zo'n bak tegengekomen.

  Zelfs midden in de winter blijft de inhoud van mijn bak warm genoeg voor bacteriën, schimmels en andere micro-organismen om door te blijven werken.

  - Adam Pasco
  - Voormalig redacteur van het tijdschrift Gardeners World

 • Gratis Checklist!

  ✅ De meest overzichtelijke checklist voor jouw compost avontuur.

  ✅ Ontdek welke verschillende keuken- en tuinafval je kunt composteren.

  ✅ Laat je inspireren door de compost mogelijkheden.

  ✅ Wist je dat karton, papier en kranten in de HOTBIN kan?

  ✅ Wist je dat afval van je huisdieren in de HOTBIN kan?
  ✅ Wist je dat zelfs onkruid in een warme HOTBIN kan?

  Download Checklist 
 • 170 materialen om te composteren in de HOTBIN pdf download checklist